Roosendaal

Wethouder wil gesprek met gemeenteraad en Saver over zwerfafval

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Wethouder Klaar Koenraad nodigt afvalverwerker Saver en de Roosendaalse gemeenteraadsleden uit om te praten over zwerfafval. De wethouder reageert hiermee op een brief van 10 politieke partijen. Die willen dat ze meer doet om zwerfafval tegen te gaan. Volgens de partijen gaat het plan van aanpak van de gemeente Roosendaal niet ver genoeg. Koenraad nodigt ze daarom uit zelf met ideeën en suggesties te komen.

De hoeveelheid zwerfafval is in Roosendaal aan het toenemen. Wethouder Klaar Koenraad noemt het afvalprobleem een uitdagend dossier. Vorige week schreven 10 politieke partijen een brief aan de wethouder, waarin ze haar oproepen meer te doen om zwerfafval te voorkomen. “Met u constateer ik de afgelopen drie maanden een toename van zwerfafval en afvaldumpingen in onze gemeente. Ook ik vind dit zeer onwenselijk,” antwoordt Koenraad op de brief.

De wethouder presenteerde eind mei het ‘Plan van aanpak zwerfafval’. Maar dat plan gaat de 10 politieke partijen niet ver genoeg. Volgens Koenraad is de kritiek onterecht. “Dit plan is tot stand gekomen na consultatie en brainstormsessies met verschillende experts binnen de afvalwereld. Het plan van aanpak is een goede en noodzakelijke aanvulling op de maatregelen die we al nemen,” aldus de wethouder.

Maar de wethouder hoort het graag als de gemeenteraadsleden zelf nog meer of betere ideeën hebben. “Daarom nodig ik u uit voor een gesprek. Ook Saver heeft aangegeven hierbij aanwezig te willen zijn,” zo laat Koenraad weten. De wethouder wil nog graag voor de zomervakantie met elkaar rond de tafel gaan zitten.

Lees ook: Roosendaalse politiek wil dat wethouder meer doet tegen zwerfafval