Roosendaal

Wethouder zegt resoluut nee tegen snoeiafval in de bladkorven

Je krijgt de gratis zak compost als je snoeiafval inlevert op het grondstoffencentrum. Foto: Paul Joachems

Kitty Joachems Kitty Joachems

Op de vraag van de Roosendaalse VLP of inwoners hun snoeiafval ook kwijt kunnen in de bladkorven heeft de wethouder laten weten dat dit geen haalbare kaart is. Wethouder Koenraad vindt het een dure maatregel voor slechts een klein deel van de inwoners.

Door: Kitty Joachems

Op dit moment staan de korven er alleen in de bladval periode van half oktober tot begin december. Als mensen ook hun snoeiafval in deze korven mogen gooien zou dat volgens de wethouder betekenen dat de korven vele maanden in het openbaar gebied staan. Er wordt immers niet alleen in het najaar gesnoeid.

Voldoende alternatieven

Wethouder Koenraad meldt in haar antwoord dat er op dit moment geen problemen zijn met extra drukte op het grondstoffencentrum en dat er voldoende mogelijkheden zijn voor de inwoners om hun snoeiafval aan te bieden. “De GFTE bak kan hiervoor worden gebruikt, het kan onbeperkt gratis worden aangeleverd bij het grondstoffencentrum en het wordt aan huis opgehaald door Saver. Deze laatste optie kost 15 euro voor maximaal 1 kubieke meter of 20 euro voor maximaal 2 kubieke meter.”

Extra kosten

Er is volgens Koenraad ook een praktisch probleem. De bestaande korven zijn niet berekend op snoeiafval. Dit komt vast te zitten in de openingen en daardoor is de bladkorf niet meer met een kraan te legen. Dat houdt in dat het legen van de bladkorven handmatig moet gebeuren. Dat is tijdrovend en brengt dus flink wat extra kosten met zich mee. In de berekening van de afvalstoffenheffing is hier geen rekening mee gehouden.

 

Lees ook: https://www.zuidwestupdate.nl/news/8755/116/Mag-er-voortaan-ook-snoeiafval-in-de-bladkorven-in-Roosendaal