Hoogerheide

Wie is de enige echte Alleskunner van Woensdrecht en Hoogerheide?

© Nationale Beeldbank

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bijna elke familie, vriendenclub of vereniging heeft er wel één: iemand die denkt overal de beste in te zijn. In Woensdrecht en Hoogerheide gaan ze op Koningsdag uitmaken wie daar de enige echte Alleskunner is. De S.O.F., Stichting Openbare Feestelijkheden, heeft uitdagende opdrachten voor alle leeftijden. Het spel is gebaseerd op het SBS-programma De Alleskunner, waarin bekende Nederlanders met elkaar de strijd aangaan. Op Koningsdag in Woensdrecht en Hoogerheide draait het natuurlijk om eigen inwoners. En de S.O.F. zoekt nog deelnemers.

De S.O.F. heeft voor Koningsdag weer een uitgebreid programma opgesteld. Dat begint al een dag eerder. Want op woensdag 26 april is er van 19.00 uur tot 20.00 uur de wedstrijd straattekenen bij Multifunctioneel Centrum Kloosterhof. En op Koningsdag begint het feest natuurlijk met het luiden van de klok om 9.00 uur. Gevolgd door de vertrouwde aubade, versierde fietsentocht, fietspuzzeltocht, fotowandeltocht en regiofietstocht. En natuurlijk de traditionele afsluiting met het Rad van Avontuur.

Iedereen die denkt alles het beste te kunnen van heel Woensdrecht of Hoogerheide wordt uitgedaagd om dit te bewijzen

Maar dit jaar is er voor het eerst ook ‘De Alleskunner editie Woensdrecht-Hoogerheide’. “Iedereen die denkt alles het beste te kunnen van heel Woensdrecht of Hoogerheide wordt uitgedaagd om dit te bewijzen,” roept de S.O.F. op. “Om van dit nieuwe evenement een succes te maken hebben wij deelnemers nodig en uiteraard supporters om al die Alleskunners keihard aan te moedigen.” De strijd begint om 13.00 uur op het terrein van WVV’67 in Woensdrecht. En twee uur later is de huldiging van De Alleskunner 2023.

De S.O.F. heeft er voor gezorgd dat andere activiteiten mee kunnen genieten van De Alleskunner. Want de routes van de fotowandeltocht en de fietspuzzelrit hebben een tussenstop bij WVV’67. Ze kunnen dan dus meteen ook even de strijdende Alleskunners aanmoedigen. “Het wordt dus een gezellige middag in Woensdrecht,” verwacht de stichting.

De Stichting Openbare Feestelijkheden heeft leuke gevarieerde opdrachten klaar liggen voor jong en oud

De betweters, handige types, duizendpoten, atleten, professoren, uitvinders en knutselaars die denken dat ze De Alleskunner zijn, kunnen zich aanmelden. En je leeftijd maakt niet uit. “De Stichting Openbare Feestelijkheden heeft leuke gevarieerde opdrachten klaar liggen voor jong en oud,” aldus de S.O.F. Het inschrijfformulier voor De Alleskunner Woensdrecht en Hoogerheide staat op de website van de Stichting Openbare Feestelijkheden. Inschrijven kan nog tot maandag 24 april.

Lees ook: Koningsdag in gemeente Woensdrecht: versierde fietsen, kip Curry en het Ostrechts lintje