Putte

Wie speelt er mee met het Groot Puts Orkest?

Foto: Pixabay / Ismel Cardenas

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Ook muzikanten zoeken in coronatijd naar creatieve manieren om samen te kunnen blijven spelen. Vanuit de Putse fanfare De Volharding is een idee gelanceerd en iedereen met een instrument kan vanuit huis meedoen.

Wat je ook speelt en waar je ook woont, als je een instrument voldoende beheerst kun je deel uit gaan maken van het Groot Puts Orkest. Wat je muzikale achtergrond is, maakt de initiatiefnemers niet zo veel uit. Speelde je in een band, een dweilorkest, een muziekvereniging of totaal iets anders? Je bent van harte uitgenodigd om mee te spelen, gewoon door plaats te nemen achter je webcam of smartphone. Muzikanten van De Volharding hebben zo al eerder twee nummers opgenomen en online gezet.

Plezier staat voorop

Het idee is nu om het gelegenheidsorkest uit te breiden met andere Puttenaren die mee willen spelen, waar ze zich ook bevinden. Er worden dan nieuwe nummers opgenomen en ook die verschijnen natuurlijk weer op internet. De lol van het samen musiceren moet centraal staan, of je nu blokfluit dan wel elektrische gitaar speelt, uit je hoofd, van spijkerschrift of noten. Zelfs als je geen eigen instrument hebt, willen de enthousiastelingen achter dit plan kijken of ze iets voor je kunnen betekenen. Het idee is om al eind juni met het eerste nummer van Het Groot Puts Orkest naar buiten te treden.

Is het wat voor jou? Meld je dan via de website van De Volharding.