Huijbergen

Wielercomité Huijbergen wil NK veldrijden 2025 binnenhalen met nieuw parcours

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Wielercomité Huijbergen heeft een nieuw parcours uitgedacht voor het veldrijden. De organisatie hoopt dat dit traject uitdagend genoeg is om het NK veldrijden in 2025 naar Huijbergen te halen.

Dat hebben ze laten weten aan de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU), toen deze het nieuwe parcours door het dorp kwam keuren.

Tiestenduin

De oude route was afgevallen, omdat het te druk werd met bedrijven rond de Nootjesberg. De nieuwe route gaat wel weer over de Tiestenduin.

“Deze zal meermaals beklommen dienen te worden,” laat penningmeester Jeroen van Wezel weten. “Daarnaast worden er bruggen opgebouwd om het publiek beter doorgang te geven om alles goed te kunnen zien. Het parcours wordt compacter opgebouwd. Start/finish zal op de Weg naar Wouw zijn.”

Volgens het wielercomité viel de route in de smaak bij de keurmeester van de KNWU, Ad van Grootel. Hij is lid van de commissie Offroad. “Wij hebben Ad van Grootel kenbaar gemaakt dat wij graag het NK veldrijden 2025 weer naar Huijbergen willen halen,” vertelt Van Wezel.

Lucinda Brand en Mathieu van der Poel

“Het NK veldrijden zou dan voor de zesde maal in Huijbergen worden georganiseerd.” Tijdens de vorige editie in 2019 werden Lucinda Brand en Mathieu van der Poel Nederlands Kampioen Veldrijden. In 2006 en 2015 organiseerde Huijbergen het EK veldrijden. “Daarmee hebben bij wij reeds veel ervaring opgedaan om een prachtig evenement op de kaart te zetten.”

De commissie Offroad van de KNWU maakt binnenkort bekend waar ze het NK veldrijden in 2025 zal houden.

Lees ook: NK Veldrijden in Huijbergen: druilerig weer en duizenden wielerfanaten