Roosendaal

Wielerwedstrijdorganisaties fuseren tot Wielercomité Roosendaal: ‘Gaan de keien uit de Kaai fietsen’

Redactie Redactie

De kogel is door de kerk. De organisaties achter de Volksronde en de Kermisronde van Roosendaal fuseren samen tot Wielercomité Roosendaal. Met een weekendvullend programma voorafgaand aan de Draai van de Kaai wil het nieuwe comité alle wielerliefhebbers een onvergetelijk weekend laten beleven. Als kers op de taart komt ook de Vuelta eind augustus door Roosendaal waarvoor het comité al enkele plannen heeft.

30 en 31 augustus moet het gaan gebeuren, vertelt kersverse voorzitter Gijs de Bot. “Dan hebben we op zaterdag de ouderwetse volksronde met de ex-profs. Een dag later organiseren we het Roosendaals Kampioenschap.”

Wat is er nou mooier dan één vol weekend te organiseren?

En daarmee is meteen een gat gevuld, vertelt zijn mede-voorzitter Iwan Mies. “We natuurlijk al de ronde op zaterdag en de Draai van de Kaai op maandag. Daartussen was de zondag altijd leeg. Wat is er nou mooier dan één vol weekend te organiseren?”

Een beter jaar om het Wielerweekend te introduceren, hadden de mannen niet kunnen kiezen. “Eens in de vijf jaar valt het slot van de Jeugdronde in hetzelfde weekend”, vertelt De Bot. “Dat is volgend jaar het geval.” En dat is niet het enige. “Dan hebben we ook nog de doorkomst van de Vuelta d’España. Daarom hopen we ook een grote ex-topper uit het Spaanse wielrennen deze kant op te halen. Kortom: we staan te trappelen om de keien uit de Kaai te fietsen.”