Ossendrecht

Wietplantage op voormalig kindervakantieparadijs Luchtballon opgerold: ‘Doodzonde’

Foto: Shutterstock

Han Verbeem Han Verbeem

Naar nu blijkt, is in september een drugsplantage opgerold in een loods op het vroegere terrein van De Luchtballon aan de Trambaan in Ossenrecht. Maandag heeft burgemeester Steven Adriaansen de locatie laten sluiten voor de duur van zes maanden. De wietkwekerij is ontdekt nadat brand was uitgebroken in de loods. Bij het onderzoek stuitte de politie Zeeland-West-Brabant op een vondst van 62 wietplanten.

Het braakliggende terrein zou eigendom zijn van een Zeeuws vastgoedbedrijf, aldus Adriaansen. Tot acht jaar geleden was De Luchtballon bekend in de wijde omtrek als vakantieplaats voor kinderen met een luchtwegaandoening. Na het vertrek van de toenmalige eigenaar is het gebied verschillende malen van eigenaar gewisseld. De gebouwen en het omliggende gebied liggen er sindsdien verwaarloosd bij. “Doodzonde”, verzucht Adriaansen. Behalve het opleggen van een sluiting kan de gemeente verder echter weinig doen.

Meldingen

Het sluiten van drugspanden past binnen het zogeheten Damocles-beleid van de gemeente, om illegale handel en verloop te ontmoedigen en de rust voor de omgeving te herstellen. “Meldingen van verdachte zaken zijn daarbij essentieel”, benadrukt de burgemeester. “We vragen aan al onze inwoners om verdachte zaken te melden bij de politie.” Daarbij is het ook mogelijk meldingen door te geven via Meld Misdaad Anoniem. Dat is een onafhankelijke organisatie waarbij de anonimiteit van de melder gewaarborgd blijft.