Roosendaal

Wil jij de Roosendaalse politiek in? Grijp dan nu je kans!

Michael Yap in het Fractiehuis op ZuidWest FM

Michael Yap in het Fractiehuis op ZuidWest FM

Kitty Joachems Kitty Joachems

Eerder maakte raadslid Michael Yap (PvdA) al bekend dat hij het plan heeft opgevat om een stoomcursus lokale politiek te organiseren. Iedereen die een indruk wil krijgen van wat de lokale politiek inhoudt is welkom. Inmiddels is de cursusdatum bekend.  

Op dinsdagavond 13 juli om 19.45 uur geeft Yap je gedurende twee uur een inkijkje in de lokale politiek. Wat doet een raadslid? Wanneer kom je als inwoner in aanraking met de gemeente(raad)? En hoe werkt een kandidaatstellingsprocedure? Op deze en andere vragen krijg je die avond antwoord. 

Politieke voorkeur speelt geen rol 

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 merkte Yap dat nieuwe raadsleden regelmatig bij hem aanklopten met vragen over het werk als raadslid. Yap is fractievoorzitter en gemeenteraadslid namens de PvdA. Maar dat speelt geen rol in de stoomcursus benadrukt hij. “Ik vertel graag hoe de gemeenteraad werkt, dat is niet gebonden aan welke politieke voorkeur dan ook.” 

Aanmelden en informatie

De stoomcursus vindt plaats in het hart van de Roosendaalse politiek: het Raadhuis op de Markt in Roosendaal. Om je aan te melden of meer informatie op te vragen mail je naar [email protected].

Lees ook: In de stoomcursus lokale politiek ontdek je of er een gemeenteraadslid in jou schuilt