Bergen op Zoom

Wim Ligtenberg wil daklozen betrekken in maatschappij met soepproject

Redactie Redactie

Soep uitdelen aan daklozen. Dat is wat Wim Ligtenberg en veertien andere vrijwilligers elke dinsdag en donderdag gaan doen de komende periode. Dit zal voorlopig tot en met maart zijn. Zij willen laten zien dat daklozen ook mensen van vlees en bloed zijn. Samen willen ze de samenleving verbeteren, al begin je maar met iets kleins als soep uitdelen.

Na een gesprek met een dakloze kwam Ligtenberg op het idee: “Een moeder zei tegen haar kind: ‘Niet met die vieze man praten.’ Dat raakte mij diep. Ik wil daklozen daarom in het zonnetje zetten en hen ook betrekken in onze samenleving. Zij horen er ook bij.”

Soepproject

Ligtenberg bedacht het soepproject en rijdt elke dinsdag en donderdag met zijn bakfiets met grote pannen soep door Bergen op Zoom. “We gaan twee dagen in de week naar vijf locaties in Bergen op Zoom. Daar bieden wij daklozen en andere mensen zelfgemaakte soep aan. In wijkcentrum Het Hoofdkwartier hebben wij ruimte gekregen om die soep te bereiden.”

Wens

Ligtenberg hoopt binnenkort nog meer vrijwilligers te verwelkomen. Iedereen kan aansluiten, maar het liefst wil hij de jeugd mee laten helpen met het uitdelen van soep. “Ik hoop zo graag dat de basisschoolkinderen mee willen doen aan dit initiatief. Zij moeten op jonge leeftijd leren en weten dat daklozen er ook gewoon bij horen.”

Lees ook: Bakfiets brengt soep naar daklozen in Bergen op Zoom