Ossendrecht

‘Wings over Woensdrecht’, luchtvaartmuseum opent in Ossendrecht

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Commissaris van de Koning van Brabant, Wim van de Donk opent woensdag 3 april het museum ‘Wings over Woensdrecht’. Het museum is gevestigd bij de Volksabdij in Ossendrecht en huisvest bijzondere spullen van bedrijven op Aviolanda en Vliegbasis Woensdrecht.

Het initiatief voor het museum is genomen door voormalige medewerkers van Fokker en vrijwilligers op de vliegbasis. Zij hebben ontzettend veel tijd gestoken in het verzamelen van de spullen en het inrichten van het museum.

Steun gemeente

Het idee van het museum kreeg ook steun van de gemeente. Die verleende een subsidie van 2000 euro. Burgemeester Steven Adriaansen: “De gemeente is bijzonder verheugd met dit initiatief. Al meer dan 70 jaar is de vliegtuigindustrie de belangrijkste werkgever in onze gemeente en is er door Fokker en de vliegbasis geschiedenis opgebouwd. Dat we deze geschiedenis in combinatie met het heden nu kunnen laten zien is erg belangrijk om jongeren te winnen voor de vliegtuigindustrie”.

‘Wings over Woensdrecht’ gaat op woensdag 3 april open. Daarna is het iedere woensdag en zondag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Een bezoekje aan het museum kost slechts 4 euro.