Roosendaal

Winkelcentrum De Roselaar haalt 1500 euro op voor Roosendaalse stichting Ik Trakteer

Laura Vermunt Laura Vermunt

Winkelcentrum De Roselaar in Roosendaal haalde met een lege flessenactie 1500 euro op voor de Stichting Ik Trakteer. Bezoekers konden tot eind vorig jaar hun lege flessen inleveren in een speciale inleverzuil. De opbrengst ging volledig naar de stichting, die zich inzet voor kinderen die niet kunnen trakteren. En de actie gaat door. Ook in 2022 staan er op verschillende plaatsen in het centrum inleverpunten.

Ellen Verburgh overhandigde, namens de winkeliersvereniging van het winkelcentrum, de cheque van 1500 euro aan Katrien van Overveld. Zij is de oprichtster van de stichting. “Als lokaal winkelcentrum willen we ook lokaal impact kunnen maken. Door geld in te zamelen voor gezinnen met kinderen in armoede kunnen wij via stichting Ik Trakteer daadwerkelijk mensen uit onze stad helpen. Want ieder kind zou in de gelegenheid moeten zijn om zijn of haar verjaardag te kunnen vieren.”

Maar naast geld inzamelen voor een goed doel, wordt ook het probleem van plastic zwerfafval aangepakt. “Tegelijkertijd willen we mensen bewust maken van het grote probleem aan plastic zwerfafval. Wij houden ons centrum en de buurt graag schoon, dus gooi je plasticflessen (groot of klein) niet zomaar weg maar breng het naar een inleverpunt.”

De actie gaat in 2022 door

De inzamelactie is in 2021 tijdens het jubileumjaar van de Roselaar ontstaan. Ellen Verburgh kwam met het idee voor dit specifieke doel. “Wie jarig is, trakteert. Daarom is dit ook zo’n perfecte combinatie”, zei de onderneemster destijds. En de actie gaat door. De huidige inzamelzuil verdwijnt, maar hier komen drie grote petflessen voor in plaats. En ook bij de Albert Heijn staat er een aparte inleverzuil voor stagegeldbonnen.