Roosendaal

Winkelruiten van bloemenzaak vernield, politie houdt verdachte aan na achtervolging

Foto: Christian Traets Fotografie

Sven de Laet Sven de Laet

Flink schrikken voor Jeroen van Dorsten, eigenaar van bloemenwinkel Peet’s bloemenshop. Bij zijn winkel op het Dijkcentrum in Roosendaal werden zondagnacht alle winkelruiten vernield.

Een buurtbewoner hoorde rond half vijf glasgerinkel en belde de politie. “Ik had die agenten al aan de lijn toen ze bij de winkel aankwamen,” vertelt Jeroen. “Toen zagen ze dat niet één, maar álle ruiten waren ingeslagen.” Waar hij de actie aan verdiend heeft, blijft een groot raadsel voor de bloemist. “Het was waarschijnlijk gewoon een of andere malloot.”

De politie had de verdachte al snel te pakken. De 29-jarige verdachte is – na een korte achtervolging – in de buurt van de bloemenwinkel aangehouden. De man was duidelijk te herkennen, want hij had het nodige gereedschap bij zich.

Het is een kwestie van puin ruimen en weer doorgaan.

Zelf heeft Jeroen de schade nog niet gezien. “Ik ben op weg naar een bloemenveiling. Maar ik heb van het personeel gehoord dat de ravage enorm is.” Tijd om bij de pakken neer te zitten, is er niet. “Het is een kwestie van puin ruimen en weer doorgaan.”