Putte

Winkelstraat Putte moet eenheid uitstralen

Redactie Redactie

De Belgische gemeenten Stabroek en Kapellen gaan samen met de gemeente Woensdrecht de winkelstraat van Putte bruisender maken. In verschillende bestuurlijke vergaderingen zijn er een aantal ideeën ontstaan om Putte meer eenheid te laten uitstralen. Het dorp ligt namelijk deels in Nederland en deels in België. De winkelstraat is aangekleed met banieren om aandacht te vragen voor de eenheid.

Burgemeester Rik Frans van de gemeente Stabroek, burgemeester Dirk van Mechelen en Luc Devriese van gemeente Kapellen hebben samen met Woensdrechtse wethouder Hans de Waal symbolisch de laatste banier opgehangen.

Hans de Waal zegt er het volgende over: “Mooie vorm van samenwerking en burgerparticipatie, en dan ook nog eens grensoverschrijdend. Vele handen maken ligt werk, en veel partijen maken de kosten, in totaal €6000,- draaglijk. Alle partijen hebben hierbij bijdrage aan geleverd. We zijn allemaal erg tevreden over het resultaat.”

De bestuurlijke vergaderingen van de gemeentes, Dorpsplatform Putte, Ondernemingsvereniging Putte (NL) en de Putse Middenstands Vereniging (B) moet ervoor zorgen dat Putte economisch, toeristisch, maatschappelijk en sociaal verbeteren.

Bekijk hieronder de reportage:

{webpage_link type=video id=4128}