Bergen op Zoom

Winnaars stormbaan Brainstorm genieten van ijsje Crusio

Foto's: © Christian Traets Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Leerlingen van groep 7 van basisschool De Aanloop in Bergen op Zoom zijn maandagmiddag getrakteerd op een overheerlijk ijsje bij IJssalon Crusio. De Aanloop heeft samen met Lodijke en de Toermalijn de snelste tijd neergezet bij de stormbaan van het programma Brainstorm van ZuidWest TV.

Brainstorm is een programma waarbij klassen van verschillende scholen uit de regio het tegen elkaar opnemen. Het televisieprogramma is een samenwerking van Zoomvliet Studio van ROC West-Brabant en ZuidWest TV.

Brainstormbaan

In de quiz worden de scholieren getest op hun algemene kennis in een aantal spannende vragenrondes. Bij elke ronde kunnen ze ‘brains’ verdienen. Die ‘brains’ zijn seconden waard en kunnen worden ingezet bij de Brainstormbaan. Twee leerlingen moet zo vlug mogelijk over de stormbaan en proberen een snelle tijd neer te zetten. Van die eindtijd worden vervolgens de verdiende seconden in mindering gebracht.

IJstraktatie

Leerlingen van De Aanloop, Lodijke en de Toermalijn waren het snelst op de Brainstormbaan. De winnaars kregen als prijs een heerlijke ijstractatie bij IJssalon Crusio in Bergen op Zoom. Groep 7 van De Aanloop kon maandagmiddag in de tropische zon genieten van een ijsje. Lodijke en de Toermalijn worden vrijdag getrakteerd.