Putte

Woensdrecht betrekt schooljeugd bij 75 jaar bevrijding

Redactie Redactie

Ter ere van de 75 jaar geleden bevrijde Brabantse Wal worden er allerlei activiteiten georganiseerd. De gemeenten van de Brabantse Wal willen daarbij graag de schooljeugd betrekken. Daarom werd vandaag als eerste activiteit een schoolbezoek georganiseerd. Burgemeester Adriaansen ging langs bij Basisschool Op Dreef en bood hen het boek van Bram Grisnigt aan.

Steven Adriaansen bezoekt meerdere basisscholen in het kader van de bevrijding van de Brabantse Wal. Basisschool Op Dreef was de gelukkige en kreeg als eerste bezoek van de burgemeester van Woensdrecht. Hij nam het boek over het verhaal van Bram Grisnigt mee, genaamd “Spion van Oranje”. Adriaanse: “Een prachtig verhaal over een geweldige man. We hopen de kinderen wat mee te geven over hoe het vroeger was, dat er tijdens de oorlog helden waren. Bram is daar één van.”

Goede vriend

Nico Hoyschuur, goede vriend van Bram Grisnigt en tevens deel van het bestuur van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal, sluit zich aan bij de woorden van Adriaansen. “Bram was een geweldige vriend. Je ziet dat veel mensen respect voor hem hebben. Onlangs noemde iemand hem de ‘James Bond van Nederland’. Dat had Bram niet moeten horen. Hij is zo bescheiden. Dat maakt hem een supermooi persoon.”

Meer informatie

Hoewel Hoyschuur een goede vriend was van Grisnigt, wist hij blijkbaar niet alles van hem. “Nu ik het boek heb gelezen ben ik achter heel veel dingen gekomen waar ik niet van wist. Hij was vaak op zichzelf en liet niet veel los, maar dat is nu prachtig vormgegeven in dit boek. Ik hoop dat de kinderen hier lering uit trekken.”