Woensdrecht

Woensdrecht krijgt extra watertappunt en informatiebord bij uitkijkpunt

Uitzicht vanaf de Rijzendeweg in Woensdrecht (foto: © Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Woensdrecht krijgt een extra watertappunt aan het Col. Whitakerplein en een informatiebord bij het uitkijkpunt aan de Rijzendeweg. De gemeente trekt hier 2.681 euro voor uit. Het extra watertappunt en het informatiebord stonden op het wensenlijstje van het Dorpsplatform Woensdrecht.

Door: Bianca van Vugt

Het Dorpsplatform Woensdrecht wilde graag een watertappunt en een informatiebord bij het uitkijkpunt aan de Rijzendeweg in Woensdrecht. Zo’n panoramabord kan meer informatie geven over de dingen die je ziet vanaf dat punt. Door een samenwerking met de Stichting Brabantse Wal en het Geopark Scherlde Delta kunnen de kosten van het watertappunt en het informatiebord worden gedeeld.

Op weg naar keurmerk werelderfgoedlijst

Het samenwerken zorgde ervoor dat er geld overbleef. Daar had het dorpsplatform ook nog wel ideeën voor: een extra watertappunt aan het Col. Whitakerplein in Woensdrecht. “Geweldig dat met dit samenwerkingsverband de kosten beperkt zijn gebleven waardoor er ook een extra watertappunt gerealiseerd kan worden,” meldt het dorpsplatform tevreden.

Ook de Stichting Brabantse Wal en het Geopark Schelde Delta zijn blij met de samenwerking. Vooral omdat zij de regio geplaatst willen zien op de UNESCO-werelderfgoedlijst. “Door deze prettige samenwerking wordt concreet gewerkt om het UNESCO Geopark keurmerk binnen te halen,” legt Geopark Schelde Delta uit. “Het eerste informatiebord wordt onthuld in Woensdrecht op de Brabantse Wal waar het Geopark initiatief is geboren.”

Budget over voor leefbaarheid Woensdrecht

Het panoramabord aan de Rijzendeweg in Woensdrecht wordt draaibaar. Op allebei de kanten komt informatie te staan over wat je er nu kunt zien en wat er vroeger te zien was. De gemeente Woensdrecht betaalt mee met geld uit het iDOP-potje, het integraal Dorpsontwikkelingsbudget. “Nu de kosten van het informatiebord door dit samenwerkingsverband verdeeld konden worden, blijft er meer budget over om in te zetten voor de leefbaarheid van Woensdrecht,” constateert wethouder Jeffrey van Agtmaal.