Ossendrecht

Woensdrecht wil doorgaan met proefproject Rent a BOA

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Woensdrecht is zo tevreden over Rent a BOA, dat ze geld heeft vrijgemaakt om dit jaar door te gaan met soortgelijke projecten. Dat bleek bij de afsluiting van het proefproject, vrijdag in Ossendrecht.

Bij het proefproject Rent a BOA konden mensen zelf een BOA, een Buitengewoon Opsporingsambtenaar, oproepen. Rent a BOA loste geen persoonlijke problemen op, maar ging wel op pad voor problemen of overlast waar meerdere mensen last van hadden. Er kwamen in de gemeente Woensdrecht 4 meldingen binnen over hondenpoep, foutparkeren, snelheid en een bijzondere aanmelding van basisschool De Meulenrakkers in Ossendrecht.

Gloednieuwe Kiss and Ride-strook

De Meulenakkers schakelde Rent a BOA in, omdat ze meerdere problemen hadden rond de school. In oktober zijn ze samen begonnen die problemen aan te pakken. De BOA’s hebben controles uitgevoerd tegen zwerfafval en hondenpoep. De kinderen hebben de vuilnisbakken mooier gemaakt om het leuker te maken afval weg te gooien. En er is een Kiss and Ride-strook aangelegd bij de ingang van de school. Vrijdag is deze speciale stopplaats voor het afzetten van kinderen geopend.

Meulenrakkers is ‘perfect voorbeeld’

Burgemeester Steven Adriaansen is tevreden. Niet alleen over Rent a BOA, maar ook over de samenwerking met de Meulenakkers. “Het project van de Meulenrakkers is een groot succes geworden. Een perfect voorbeeld voor andere initiatieven. Ik wil hierbij basisschool de Meulenrakkers complimenteren voor hun aanpak,” aldus Adriaansen.

Aanmelden voor Rent a BOA

Het proefproject Rent a BOA is vrijdag afgerond. Maar de gemeente Woensdrecht heeft geld vrijgehouden in het handhavingsuitvoeringsprogramma 2020. Er kunnen dus BOA’s worden ingezet voor soortgelijke projecten. Denk aan overlast van foutparkeerders of hondenpoep, aan verkeersovertredingen of andere overlast in de openbare ruimte. Je kunt je aanmelden voor Rent a BOA via [email protected] of telefonisch via de servicelijn op nummer 14 0164.