Woensdrecht

Woensdrechtenaren strijden om titel ‘De Alleskunner’ op Koningsdag

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Wie is de alleskunner van Woensdrecht? Die vraag wordt op Koningsdag beantwoord. 38 inwoners van de gemeente strijden donderdagmiddag om die felbegeerde titel. Speciaal hiervoor heeft Stichting Openbare Feestelijkheden (S.O.F.) 22 verschillende spellen en opdrachten verzonnen.

Het zonnetje schijnt en de voetbalvelden van WVV’67 in Woensdrecht zijn druk bezocht. Om stipt een uur ‘s middags startte het eerste spel: een papieren vliegtuig vouwen en die zo ver mogelijk weg laten vliegen. Twee meiden verliezen, hun vliegtuigjes komen amper een meter verder. “Maar gelukkig is dit een oefenrondje!”, roept de presentator als verrassing. Iedereen mag door naar ronde twee.

Onderlinge strijd

De Alleskunner is gebaseerd op het gelijknamige SBS-programma, waarin bekende Nederlanders de strijd met elkaar aangaan. “Maar wij gaan als inwoners van de gemeente Woensdrecht de strijd met elkaar aan”, vertelt Inge Bogers van S.O.F. “Het is de eerste keer dat we dit organiseren.”

Na ronde twee liggen helaas de eerste twee deelnemers er toch echt uit. “We deden eigenlijk ook helemaal niet mee omdat we dachten dat we alleskunners zijn”, vertelt de vrouw. “Het is meer voor de lol”, vult haar man aan. Gaan ze dan gelijk naar huis? “Onze zoon doet nog mee, dus die gaan we aanmoedigen!”

Nog meer activiteiten

Naast De Alleskunner organiseerde S.O.F. nog meer activiteiten. “Donderdagochtend was er een versierde fietsentocht, een fietspuzzeltocht, een fotowandeltocht en een regiofietstocht.” Een drukke dag dus. “Maar wel super leuk om te mogen organiseren!”, aldus Bogers.

Lees ook: Pareltjes scoren op de vrijmarkt in Halsteren: ‘Ik heb een laaf gekocht voor maar één euro!’ Lees ook: Bijna een hele week feest in Wouw rondom Koningsdag