Hoogerheide

Woezel & Pip krijgen eigen themapark in Hoogerheide

Woezel en Pip

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De bekende hondjes Woezel & Pip krijgen een eigen themapark en resort in Hoogerheide. Van Hoorne Studios, de eigenaar van het kindermerk, heeft een overeenkomst gesloten met Vakantiepark Familyland voor de aankoop van het vakantiepark. Dat laat Van Hoorne Studios maandagmiddag weten.

Naast een themapark krijgt de locatie dus ook een vakantiebestemming. Het is de bedoeling dat dit in 2026 geopend zal worden. Familyland wordt omgetoverd tot Familie Resort & Avonturenpark De Tovertuin: een themapark voor families met kinderen tot 10 jaar.

De Tovertuin is de wereld waarin Woezel en Pip samen met hun vriendjes wonen. “Een welkome wereld waar iedereen zichzelf mag zijn”, aldus een woordvoerder van Van Hoorne Studios.

De nieuwe wereld in Hoogerheide bestaat straks uit verschillende attracties, en er is een mogelijkheid tot overnachten. Het park is 17 hectare groot, heeft verschillende slaapaccommodaties, een zwembad en een hal van zo’n 2500 vierkante meter. Deze hal zal de basis van het Avonturenpark zijn. De Tovertuin zal dus deels overdekt zijn. De komende periode gaan alle plannen verder uitgewerkt en vormgegeven worden.

Trots en enthousiast

“Het is prachtig dat we dit park kunnen gaan realiseren en dat Woezel en Pip hun eigen wereld gaan krijgen”, zegt een trotste Van Hoorne Studios-eigenaar Michael van Hoorne. Hij is erg te spreken over het contact met de gemeente Woensdrecht en de eigenaresse van Familyland. “Mede daardoor hebben we zo snel tot deze overeenstemming kunnen komen.”

Ook wethouder Rainier Schuurbiers is enthousiast. “Woensdrecht grenst aan België, waardoor al snel duidelijk werd dat onze gemeente de ideale plek is voor dit park.” Het park zou goed zijn voor de lokale economie, maar ook voor de werkgelegenheid. “We verwelkomen Woezel en Pip met open armen.”