Poortvliet

Woning en opstallen gesloten wegens drugsgerelateerde activiteiten

Foto en bron: AS Media

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op woensdag 1 mei, omstreeks 10.00 uur, is door de autoriteiten ingegrepen door een woning, bijbehorend erf en de daarop aanwezige opstallen aan het Kerkplein in Poortvliet te sluiten vanwege aanhoudende handel in en overlast door drugs.

Het besluit volgt op een actie van de politie op 22 maart 2024, waarbij een aanzienlijke hoeveelheid hard- en softdrugs werd aangetroffen op het perceel Kerkplein 25 te Poortvliet. De burgemeester van Tholen heeft na deze ontdekking besloten tot sluiting van de woning en bijbehorende opstallen. De sluiting, die op 1 mei 2024 om 10.00 uur is ingegaan, zal zes maanden van kracht zijn.

Drugs en geld

Tijdens de inval op 22 maart werden in de woning en in een voertuig dat aan één van de bewoners toebehoorde, aanzienlijke hoeveelheden drugs aangetroffen. In totaal werd meer dan 6 kilo aan hasj en hennep, bijna 100 gram amfetamine, bijna 100 gram cocaïne en meer dan 100 XTC-pillen in beslag genomen. De drugs werden aangetroffen in verschillende verpakkingsvormen, waaronder grootverpakkingen en verkoopseenheden zoals gripzakjes en ponypacks. Tevens werd een aanzienlijke hoeveelheid contant geld gevonden en in beslag genomen.