Bergen op Zoom

Keukenbrand in woning Bergen op Zoom; ook illegaal vuurwerk aanwezig

Foto: 112Markiezaten

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Veel rook aan het Hof van Sulzbach in Bergen op Zoom. In een woning is donderdagmiddag namelijk een keukenbrand uitgebroken aan de voorzijde van het huis. Deze sloeg uit naar de gehele begane grond. De politie gaat niet uit van brandstichting. Een van de bewoners verklaarde wel dat er illegaal vuurwerk in de woning lag.

“Er zijn overigens geen knallen gehoord”, vertelt Veiligheidsregio-woordvoerder Marieke van Wijk, op basis van notities die de meldkamer maakte. Wel schaalde de brandweer op naar middelbrand en werd de straat afgesloten. Ook werd uit voorzorg een ambulance naar het Hof van Sulzbach gestuurd, maar er vielen geen gewonden.

Een gespecialiseerd bedrijf voerde uiteindelijk een aantal kilo’s illegaal vuurwerk af. Politiewoordvoerder Willem-Jan Uijtdehage kan nog niet vertellen om hoeveel kilo het daadwerkelijk gaat. “Wij doen verder onderzoek naar de hoeveelheid, wat voor vuurwerk het precies is en van wie het is.”

De eigenaar van het illegale vuurwerk krijgt zeer waarschijnlijk proces verbaal opgelegd. Als het om een handelshoeveelheid gaat, kan deze persoon worden aangehouden.