Putte

Woningen even zonder stroom na aanhouding inbrekers in Putte

geweld tegen politie Roosendaal

Foto: Shutterstock

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee mannen gearresteerd op verdenking van een inbraak in een woning aan de Putseweg. De verdachten, een 31-jarige inwoner van Tilburg en een 56-jarige man uit Roemenië, werden kort voor 01.00 uur op heterdaad betrapt na een inbraakmelding.

De politie reageerde snel op de melding en ontdekte bij aankomst een man die de woning probeerde te ontvluchten. Na de aankomst van meerdere politie-eenheden is de woning doorzocht, waarbij de twee verdachten werden aangetroffen en direct zijn aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek en verhoor.

Meterkast beschadigd

In de doorzochte woning werden sporen van vernieling aangetroffen. De meterkast bleek beschadigd, wat leidde tot een gevaarlijke situatie. Uit voorzorg heeft een medewerker van Enexis de stroom afgesloten, waardoor meerdere omliggende woningen tijdelijk zonder stroom kwamen te zitten.

Getuigen gezocht

Het verdachte tweetal heeft de nacht doorgebracht in de cel en zal vandaag worden verhoord door de politie. Het onderzoek naar de inbraak en de vernielingen in de woning is nog gaande. Getuigen die meer informatie hebben over het incident worden verzocht contact op te nemen met de politie.