Ossendrecht

Zesde wijn op komst bij Domaine De Brabantse Wal ondanks nachtvorst

Maarten Elst Maarten Elst

De druiven bij Domaine De Brabantse Wal in Ossendrecht staan in volle bloei. Nachtvorst en corona leken het begin van het wijnseizoen nog in de weg te staan, maar als alles volgens planning loopt is ook 2020 een mooi wijnjaar voor wijnboer Paul Bosse. In zijn wijngaard in Ossendrecht bereidt hij zich voor op het bottelen van de wijnen van de oogst 2019. Die was dusdanig goed dat hij met een nieuwe zesde wijn op de markt komt.

Klein Wonder, Groot Geluk, Met Liefde. Het zijn inmiddels ingeburgerde namen in het Nederlandse wijnlandschap. Sinds 2012 is Ossendrecht het West-Brabantse epicentrum op het gebied van wijnen. Naast de PUUR Brut Nature en PUUR Brut komt er in het najaar een zesde wijn bij in het assortiment. “Hoe die wijn gaat heten? Dat verklappen we nog niet”, vertelt wijnboer Paul Bosse. “In het najaar gaat hij op dronk en onthullen we de nieuwe wijn.”

Nachtvorst

“Na topjaar 2018 met 7.500 flessen is 2019 opnieuw een mooi jaar voor Domaine De Brabantse Wal”, vervolgt Bosse. “Weliswaar met minder opbrengst, maar met een zesde wijn.” Het wijnjaar 2020 gaat nog een behoorlijke uitdaging worden voor Bosse. “Op 13 mei hebben we een behoorlijke nachtvorst gehad. De helft van de opbrengst is verloren gegaan. Vergelijk het maar met fruitbouw, de uiteindes zijn bevroren en daarmee verloren gegaan.”