Roosendaal

Zjosti en Duckers brengen carnavalskraker ‘Nicole’ uit: ‘Leuk voor alle Nicole’s’

Zjosti (links) en Duckers (rechts).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Roosendaalse zanger Zjosti – in het dagelijks leven Joost van Ekeren – zat eens samen met zijn vriendin Nicole wat biertjes te drinken op de bank. Haar glas was leeg, en dus stond de zanger op om het opnieuw te vullen. “Nicole, ik douw je vol, met alcohol!”, zong hij. En zo is zijn nieuwe carnavalskraker ‘Nicole’ ontstaan.

Het idee van het lied ontstond twee jaar geleden al. Sindsdien zingt Zjosti het lied thuis dagelijks. “Een paar maanden geleden besloot ik er werk van te maken, en ben ik de studio ingedoken.” Dat wilde de zanger niet alleen doen, en dus vroeg hij Michael Duckers. “Hij voelde zich meteen geroepen om Nicole te spelen in de videoclip.” Maar daar bleef het niet bij. “Ik vroeg hem ook of hij wilde zingen, ook daar zei hij ‘ja’ op!”

Lees ook: Na zijn boek, heeft Joost nu een kinderlied: ‘Werd de nieuwe Gert genoemd’

En dus dook het duo de studio in. “Duckers had nog nooit gezongen, maar daar merkte je niks van hoor.” Het lied is dan ook geworden als van Ekeren vooraf in gedachte had: een echt feestnummer. “In januari nemen we de videoclip op, dat regelt Duckers grotendeels. Het is een goede samenwerking zo.”

De zanger hoopt dat het nummer de carnavalshit van 2023 wordt. “Er komt een leuke en drukke periode aan. Ik heb er in ieder geval veel zin in.” En wie weet is het lied wel het begin van een nieuw feestduo: Zjosti en Duckers.