Bergen op Zoom

Zoektocht naar kippendumper in Bergen op Zoom: ‘Laffe en gemene daad’

Foto: Comité Dierennoodhulp.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Vijftig kippen en negen kuikens zijn vorige week gedumpt in het bos aan het Borgvlietse Duinpad in Bergen op Zoom. Levensgevaarlijk voor de beestjes, omdat ze wit waren en dus extra opvielen bij roofdieren. Dertien kippen overleefden de dumping niet, en zijn dood gebeten. Er wordt er nu hard gezocht naar de zogenoemde kippendumper.

Comité Dierennoodhulp wil achterhalen wie de dader is, om aangifte tegen dierenmishandeling te kunnen doen. “Het is een bijzonder laffe en gemene daad”, schrijven zij op hun website. “Het lijkt erop dat iemand zijn hele fokkerij gedumpt heeft.” Ze vermoeden dat de dader uit de omgeving komt. Daarom looft de organisatie een beloning van 250 euro uit aan degene die met de gouden tip komt.

Het gaat om zijdehoenders, velen waren wit. Dat is gevaarlijk, omdat ze daardoor een makkelijke prooi zijn voor roofdieren. Samen met boswachter Erik de Jonge hebben ze de kippen, hanen en kuikens gered. Maar voor dertien beestjes kwam de hulp te laat, zij lagen doodgebeten op de grond.

Wie meer weet over de dumping, of iets gezien heeft, kan mailen naar Comité Dierennoodhulp.