Roosendaal

Zomerterras Weij toost op Rosé Maandag: ‘Volgend jaar weer Tilburg’

Maarten Elst Maarten Elst

Niet op de kermis van Tilburg, maar op zomerterras Weij in Roosendaal is het maandag 20 juli Roze Maandag. De jaarlijkse feestdag voor gelijkgestemden en mensen die de LGBT-gemeenschap een warm hart toedragen kon door het coronavirus niet doorgaan in Tilburg. De eigenaren van Weij speelden hierop in door de allereerste en – naar eigen zeggen – allerlaatste Rosé Maandag te vieren.

“De allereerste Roze Maandag in de Weij van Roosendaal, maar ik hoop zelf dat we volgend jaar gewoon weer in Tilburg kunnen feestvieren”, lacht Haroun Hijman, één van de initiatiefnemers achter Rosé Maandag. “Naast Roze Maandag is er ook al een streep door de Pride in Amsterdam gegaan. Daarom wilden we alsnog een feestje vieren en hielden we vandaag aan, de dag dat eigenlijk Roze Maandag had moeten plaatsvinden.”

In de zomertuin, een gezamenlijk project van bruin café De Drie Weesgegroetjes en het Hooihuis, is het al vroeg druk. Velen hebben nog lang geduimd op een Roze Maandag in Tilburg. “Via een vriend kwamen we erachter dat hier in Roosendaal ook een leuk feestje zou plaatsvinden”, vertelt een bezoeker. Samen met een vriend en vriendin is hij naar het terras aan de Molenstraat gekomen. “De eerste indruk is goed, het is gezellig aangekleed. Met de silent disco kunnen we er toch nog een feestje van maken.”

Ex-hockeymeiden

Ook een groep van ex-hockeymeiden heeft de weg naar de Molenstraat gevonden. “We wilden hier lekker gaan lunchen. Afgelopen weekend hoorden we van de Rosé Maandag wat voor dubbel pret zorgde natuurlijk”, klinkt het. De roze spulletjes waren al snel uit de kast gehaald. “Wat een feest, wat gezellig. We zouden naar Tilburg gaan, maar zo is Roze Maandag toch nog leuk geworden.”