Hoogerheide

Zo’n 150 kramen en ruim 200 Amerikaanse oldtimers op Lentefeesten Hoogerheide

Hoogerheide Lentefeesten 2022 (foto: Euromarkt St. Christoffel)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Op de Lentefeesten in Hoogerheide zijn ook dit jaar alle vertrouwde elementen aanwezig: de riante braderie, terrassen met live-muziek, modeshows en uitverkoop, getunede auto’s, kinderrommelmarkt en American Day met oldtimers. Logisch dat er veel hetzelfde is, zegt de organisatie, want het concept is prima. “Het wordt alleen elk jaar groter en beter!” De Lentefeesten zijn op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei.

Op de Facebookpagina staat nog dat er ruim 100 kramen zijn op de braderie. “Dat zijn er ondertussen al wel zo’n 150! Het is echt een flink parcours met een groot assortiment,” roept Conny Berkelmans enthousiast. De drijvende kracht achter Euromarkt St. Christoffel organiseert tientallen markten of braderieën per jaar. En ze kijkt al weer uit naar de Lentefeesten in Hoogerheide.

American Day met meer dan 200 oldtimers

“Zeker 90 procent van de winkels is allemaal open. En de plaatselijke horeca pakt weer groots uit met terrassen en live-muziek,” gaat Berkelmans verder. “Lots of Fashion doet weer een modeshow. En er is grote uitverkoop bij andere winkels.” Een groot succes op de Lentefeesten zijn de auto’s. “Ook deze keer is er de autotuning,” zegt ze. De aangepaste, of getunede auto’s, zien er vaak spectaculair uit. “En het zijn weer andere auto’s dan vorig jaar.”

Hetzelfde geldt voor de oldtimers, want er zijn er steeds meer te bekijken. “We hebben een hele grote American Day met meer dan 200 oldtimers. Dat is bij het gemeentehuis. En dat trekt mensen van heinde en verre. De auto’s komen trouwens ook van heinde en verre,” vertelt Berkelmans. “Er zijn ook stands bij met alles op het gebied van auto’s. Van schaalmodellen tot onderdelen.”

Kinderrommelmarkt en kermis

Het is in het Hemelvaartweekend ook kermis in Hoogerheide, dus dat sluit naadloos aan op de braderie. “Dat versterkt elkaar flink. En dan is er natuurlijk ook nog de kinderrommelmarkt op het Raadhuisplein,” sluit Berkelmans haar opsomming af. “Verder is het net als altijd een dag voor jong en oud. Mensen blijven vaak urenlang. Want er is veel te zien en te doen, met een lekker hapje en drankje. Het wordt alleen elk jaar groter en beter!”

De organisatie van de Lentefeesten in Hoogerheide krijgen net als andere jaren weer hulp bij het regelen van het verkeer. Want het evenement bestaat al lang en wordt druk bezocht. Bezoekers komen zelfs vanuit Zeeland en België. “We zijn blij dat de scouting ons weer de helpende hand biedt met het beheren van het grote parkeerveld. Daar zijn we heel blij mee. En natuurlijk de verkeersregelaars uit Woensdrecht zelf. Ja, we halen weer veel uit onze eigen gemeente.”

De Lentefeesten in Hoogerheide zijn op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag. Het evenement begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Lees ook: Lentefeesten 2022: “De straten van Hoogerheide zullen stralen”