Halsteren

Zonnig weer, maar buiten­zwem­bad de Melanen blijft nood­gedwongen dicht

Raymon Mens Raymon Mens

Terwijl de temperaturen de komende dagen snel tot 30 graden stijgen, heeft buitenzwembad de Melanen in Halsteren vervelend nieuws. Een verfrissende duik nemen is vooralsnog niet mogelijk door een technische storing.

Er zijn problemen met het spoelsysteem. Daardoor gaat het bad dinsdag en woensdag al niet open. Nu zijn er ook nog complicaties opgetreden waardoor de sluiting met onbepaalde tijd verlengd wordt. “Ook wij balen er enorm van dat de techniek ons in deze zonnige week in de steek laat”, meldt de organisatie.

Problemen filtersysteem de Melanen

Het probleem zit in het filtersysteem. Tijdens het spoelproces is een deel van de koolstof uit de zandfilters in de baden terecht gekomen. Kool is een stof die grijskleurig is en vuil en zand aan zich kan binden. Normaal erg nuttig, maar niet wanneer het in het water terecht komt en niet in het filtersysteem blijft. Het zicht tot de bodem van de buitenzwembaden is momenteel slecht en daarom kunnen de bassins niet open voor bezoekers. “Door regelmatig te spoelen zal het zicht weer helder worden. Het is onduidelijk wanneer de Melanen weer geopend kan worden.”

Het zit het buitenzwembad in Halsteren wel vaker tegen. Zo moest het in 2019 langer gesloten blijven wegens lekkages. Het buitenseizoen duurt van zaterdag 23 april tot en met zondag 4 september 2022. Het water in de Melanen wordt verwarmd op 20 graden.

Lees ook: ‘Broers’ moeten rust in zwembad De Stok terugbrengen: ‘Het zijn rolmodellen’

Buitenzwembaden in de buurt

Wie tijdens de komende tropische dagen toch af wil koelen in een zwembad, kan bij diverse andere buitenbaden in de regio terecht. Zo is zwembad de Meermin in Steenbergen geopend, net als zwembad de Stok in Roosendaal.

Update 16 juni: Zwembadmanager Walter van Krieken verwacht dat alle zwembaden van de Melanen vrijdag weer open kunnen voor bezoekers. Om uiterlijk zeven uur vanavond wordt bevestigd of het daadwerkelijk kan, omdat de medewerkers dan pas weten of het definitief lukt om alle baden op tijd schoon te krijgen. ”Het team medewerkers heeft zich ongelofelijk hard ingezet om zover te komen als waar we nu zijn!”