Bergen op Zoom

Zoveel voertuigen zijn er in 2023 bekeurd door de trajectcontroles op de A58

Archieffoto van de trajectcontrole op de A58.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De recent verdwenen trajectcontroles op de A58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, hebben in 2023 toch nog flink wat weggebruikers betrapt op te hard rijden. In totaal hebben 122.988 weggebruikers een boete gekregen, dat blijkt uit cijfers van het Openbaar Ministerie (OM).

Ondanks dat de trajectcontroles regelmatig uitstonden, staat de controle tussen de twee steden op plaats vier als het gaat om boetes. Op de trajectcontroles op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam zijn in totaal 541.957 boetes uitgeschreven. Op de tweede plek volgt die op de A4 bij Hoofddorp, daar gaat het om 213.718 boetes. Plaats drie gaat naar de trajectcontroles op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag, met in totaal 163.749 snelheidsovertredingen. Er zijn in totaal elf trajectcontroles op Nederlandse snelwegen.

De trajectcontroles op de A58 zouden zijn weggehaald omdat de camera’s niet ‘heel efficiënt’ werkte, liet een woordvoerder van het OM afgelopen februari weten. Ook speelde mee dat de apparatuur vernieuwd moest worden.

Dat de trajectcontroles verdwenen zijn op de West-Brabantse snelweg betekent overigens niet dat er helemaal niet meer gecontroleerd wordt. Sinds de verdwijning zijn er al meerdere radarcontroles geweest.

Lees ook: Trajectcontroles op A58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom plots beëindigd