Bergen op Zoom

ZuidWest TV helpt kerken met het vieren van Pasen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

ZuidWest TV gaat kerken helpen met de Paasvieringen voor gelovigen van katholieke en protestante gemeenschappen. Door de coronacrisis kunnen mensen niet naar de kerk, dus brengen wij de kerk bij de mensen thuis.

Pasen is een van de belangrijkste feesten voor christenen. Ze vieren dat Jezus op die dag is opgestaan uit de dood. Maar de kerken zijn gesloten vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om kerkgangers toch de kans te geven de vieringen te volgen, gaat ZuidWest ze live uitzenden. 

4 live-uitzendingen in 4 dagen

Vrijwilligers van ZuidWest gaan van 9 tot en met 11 april elke dag een live-uitzending maken. Dat doen we samen met de R.-K. Lievevrouweparochie en de Protestante Gemeente. De eerste uitzendingen zijn de katholieke missen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag vanuit de Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Op Paaszondag volgen we de protestantse dienst vanuit de Ontmoetingskerk in Bergen op Zoom.

“Voorzien in een leemte”

De avondmis op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 april begint elke dag om 19.00 uur. De ochtenddienst van zondag 12 april begint om 10.00 uur. Pastoor Paul Verbeek is blij met de live-uitzendingen van ZuidWest. “Het is belangrijk dat we deze vieringen kunnen uitzenden, omdat deze niet landelijk worden uitgezonden en wij daarin dus voorzien in een leemte. In het Paastriduüm vieren we de kern van ons geloof.”

Waar vind je ZuidWest TV?

ZuidWest TV is natuurlijk altijd online te bekijken via www.zuidwesttv.nl, maar ook via de zenderpakketten van KPN en Ziggo. Bij KPN kun je alleen meekijken vanuit Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht via het digitale kanaal 1420. Bij Ziggo kunnen ook inwoners van Steenbergen, Halderberge, Rucphen, Zundert en Moerdijk meekijken via kanaal 40. Als je analoog wilt kijken, kan dat in Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht op 480.000Mhz.