Ossendrecht

ZuidWesthoek College maandag weer open na coronasluiting

Foto: ZuidWestHoek College

Han Verbeem Han Verbeem

Het ZuidWestHoek College in Ossendrecht opent -zoals gepland- maandag 7 december weer de deuren, na een sluiting van ruim anderhalve week vanwege het grote aantal coronagevallen. Dat heeft onderwijswethouder Lars van der Beek woensdagavond bekendgemaakt.

Door: Han Verbeem

De 580 leerlingen evenals de 80 docenten en medewerkers van het ZuidWestHoek College zitten nu thuis, nadat directeur Haelemans woensdag 25 november besloot de onderwijswinstelling tijdelijk te sluiten. Sinds de herfstvakantie kwamen steeds meer meldingen van coronabesmettingen binnen en dat leidde tot verontrusting bij de leerlingen en hun ouders en bij het personeel. In overleg met de gemeente Woensdrecht en met de GGD is vervolgens tot de tijdelijke sluiting besloten. Daarbij werd afgesproken dat de school vooralsnog tot en met 6 december zou dichtbijven. Exacte getallen over het aantal besmettingen zijn niet bekendgemaakt.

Weer de goede kant op

Inderdaad gaat het weer de goede kant op, meldde wethouder Van der Beek de leden van de Opinieraad Samenleving. Woensdagavond vergaderden de raadsleden en burgerleden in het gemeentehuis in Hoogerheide en de lokale bewindsman deed de mededeling aan het begin van de bijeenkomst. “Ik heb heb vadaag met hen even contact gehad en de coronagevallen zijn in zodanige mate afgenomen dat maandag de school weer open kan.” Er volgt hierover donderdag in de loop van de dag nog een formeel bericht van het ZuidWestHoek College, aldus Van der Beek.