Geen regio geselecteerd

ZuidWestHoek College ontvangt Gouden Schoolkantine Schaal

Medewerksters van cateringbedrijf De Markies en directeur Piet Antonissen met de Gouden Schoolkantine Schaal

Redactie Redactie

Vorige week heeft het ZuidWestHoek College in Ossendrecht de Gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum ontvangen. Dit houdt in dat de kantine gezond is ingericht.

Om in aanmerking te komen voor deze schaal moet de school eerst voldoen aan de ‘Richtlijn Gezondere Kantines’. Het ZuidWestHoek College voldoet aan de vier basisregels. De kantine bestaat voor namelijk 80% uit betere keuzes en ook de automaten bieden groente en fruit aan de leerlingen.

Directeur van de school, Piet Antonissen, is erg blij met de gouden Schoolkantine Schaal. “Het bewijst dat we goed en gezond bezig zijn.” Het ZuidWestHoek College zorgt voor een omgeving waar gezond eten eenvoudig is met de gedachte dat dit bijdraagt aan een gezonde leefstijl en ontwikkeling van de leerlingen. In samenwerking met cateringbedrijf De Markies streeft de school naar een aanbod van gezonde drank- en etenswaren. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine van het ZuidWestHoek College; het oog van de leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. In het kader hiervan wordt op school gewerkt volgens deze richtlijnen en is er door de school beleid geschreven over hoe deze richtlijnen in de school geïntegreerd worden.