Zundert

Zundertse Selectie-NAC Breda eindigt met dubbele cijfers: ‘Blij dat het voorbij is’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Nadat de 0-5 achter de doelman van de Zundertse selcetie ligt, zit NAC-trainer Peter Hyballa er gelijk bovenop: “FIT! Looppas terug!”, schreeuwt de coach tegen zijn spelers. Afgelopen zaterdag nam de Zundertse selectie het op tegen NAC Breda. De ploeg uit Breda wint met dubbele cijfers en is uiteindelijk met 0-13 te sterk voor de spelers uit de gemeente Zundert.

“We zijn er zo’n 25 jaar geleden mee begonnen”, vertelt organisator Eduard van Elsacker trots. Op een enkele uitzondering na oefent de Zundertse selectie ieder jaar tegen de club uit Breda. De selectie aan Zundertse zijde is een bij elkaar geselecteerd team. Er spelen vijf spelers van VV Zundert mee, vijf spelers van Moerse Boys en van VV Achtmaal, VV Wernhout en VVR elk twee spelers.

Vooraf aan de wedstrijd wordt er gesproken met enig vertrouwen richting de Zundertse selectie. “Ik hoop dat Zundert gaat winnen”, zegt een jongeman. Ook twee jongens die gezellig een biertje staan te drinken hebben stille hoop. “Het zou toch mooi zijn als die gasten van Zundert kunnen stunten.”

‘Helden’

Voor de vele kinderen langs de lijn is het een middag om niet snel te vergeten. Naast de vele goals die vallen zien zij hun ‘helden’ van heel dichtbij aan het werk. “Ik vind het supergaaf om Van der Sande van zo dichtbij te zien”, vertelt een jongetje die in zijn NAC shirt langs de lijn staat. Na afloop worden er dan ook veel foto’s en selfies met de spelers en staf gemaakt. Ook worden er hier en daar handtekeningen gescoord.

Aan doelpunten was het geen gebrek, de toeschouwers kregen waar voor hun geld. “We komen hier niet om een ‘humpelpumpel wedstrijd’ te spelen”, zegt Peter Hyballa. NAC wilde graag de supporters die kwamen kijken vermaken. “NAC is een club van het volk. Het is dan ook belangrijk om de regio in te gaan voor de supporters.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

NAC-trainer Peter Hyballa geeft instructies aan zijn speler.

Snel vergeten

Voor de spelers van Zundert is het wél een wedstrijd om snel te vergeten. “Ik ben blij dat het klaar is”, vertelt Thijs van den Buijs, aanvoerder van de tweede helft. Ondanks de dikke nederlaag is het voor de heren van Zundert toch gaaf om tegen ‘De Parel van het Zuiden’ te spelen. “Normaalgesproken zitten wij zelf op de B-Side en zien we die mannen live in het stadion. Dan is het nu toch wel heel tof om tegen die mannen te voetballen”, aldus Tjeu van der Heijden, aanvoerder van de eerste helft.

Van der Heijden mocht het opnemen tegen de nieuwe aankoop van NAC, Dominik Janosek. “Hij kon wel aardig spelen. Hij was snel, technisch en had veel overzicht.” Toch heeft de aanvoerder nog wel een tip voor de kersverse aanwinst. “Hij moet de bal nog wel nét wat sneller gaan spelen. Als hij nog sneller gaat spelen is hij wel een goede aanwinst.”

NAC Breda

Voor NAC Breda is de oefenwedstrijd de eerste wedstrijd na het mislopen van de promotie via de Play-Offs. De ploeg uit Breda heeft afscheid genomen van een flink aantal spelers, maar verwelkomde ook weer een aantal nieuwe aanwinsten. Zo stonden onder andere Boy Kemper, Dominik Janosek en Jan van den Bergh op het veld. Echter miste de Bredanaars wel een aantal dragende spelers door blessures en andere verplichtingen.

Aanvalsleider Elías Már Omarsson ontbrak ook. Helaas voor de supporters zelfs voor een langere periode. Hij is net geopereerd aan zijn knieblessure. Aanvalsmaatje Jort van der Sande baalt. “Het is lullig voor ons, een echte domper voor de club en het team, maar ik weet dat Elías er goed mee omgaat en er sterker uit zal komen.”

“NAC is een club van het volk. Het is dan ook belangrijk om de regio in te gaan voor de supporters.”

De spits van NAC kijkt wel met vertrouwen richting het nieuwe seizoen van de Keuken Kampioen Divisie. “Volgens mij is de doelstelling van de club om voor de twee bovenste plaatsen mee te spelen. Hier ben ik het volledig mee eens en daar zullen we voor moeten gaan knokken”, zegt Van der Sande die zijn eerste officieuze hattrick van het seizoen maakte tegen Zundert.

Het artikel gaat verder onder de foto.

De mannen van Hyballa lopen in looppas terug na een doelpunt van Bredase zijde.

Fanatiek

Trainer Hyballa kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd. “Ik vind dat wij het goed gedaan hebben ook betreft de intensiteit. Met behulp van zo’n wedstrijd kan ik op de training nog veel doen”, legt hij uit.

De trainer van NAC is altijd wel fanatiek te noemen, zo ook tijdens de oefenwedstrijd. Als NAC scoorde werd er niet al te lang gejuicht. Hyballa spoorde zijn mannen meteen aan om in een looppas terug te gaan naar hun eigen helft voor de aftrap. “Ik wil iedere minuut wat doen. We kunnen altijd aan de fitheid van de spelers werken”, besluit de trainer.