Geen regio geselecteerd

Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom zeker nog dicht tot zomer 2019

Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom blijft zeker nog gesloten tot de zomer van 2019 © Archief ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom blijft zeker nog gesloten tot de zomer van 2019. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. Er is besloten om het vervangen van alle roestvrijstalen bevestigingspunten in de draagconstructie van het zwembad te combineren met groot onderhoud wat al gepland stond voor de komende jaren. De kosten bedragen ruim 2,3 miljoen euro.

Behalve het vervangen van alle roestvrijstalen bevestigingspunten en het groot onderhoud, wil de gemeente het zwembad ook verduurzamen. Dat gebeurt door bijvoorbeeld het aanbrengen van zonnepanelen en zuinige pompen. Ook wordt gekeken of het zwembad aantrekkelijker gemaakt kan worden voor het publiek.

Het gemeentebestuur wil het liefst de geplande werkzaamheden voor groot onderhoud meteen uitvoeren. Zo wordt voorkomen dat het zwembad de komende jaren tussentijds gesloten moet worden. De sluiting tot de zomer van 2019 betekent wel een flinke derving op de inkomsten. Verwacht wordt dat dit zo’n acht ton is. Samen met de kosten voor de aanpak van het roestvrijstaal komt dit op een bedrag van ruim twee miljoen euro. Dit moet betaald worden uit de algemene reserve van de gemeente. Ook voor het groot onderhoud moet de gemeente geld halen uit de spaarpot, dit is een slordige vier ton. De investeringen voor het verduurzamen en aantrekkelijk maken van het zwembad komen uit op acht ton. Deze kosten zijn voor het zwembad zelf en wordt op lange termijn vanzelf terug verdiend. Aan de gemeenteraad zal worden gevraagd geld ter beschikking te stellen. De raad neemt donderdag 5 juli hierover een besluit.

In maart moest zwembad De Schep de deuren sluiten nadat uit onderzoek bleek dat er roest in de bouten van de draagconstructie van het zwembad zat. De veiligheid van de bezoekers kon niet langer worden gegarandeerd.