Bergen op Zoom

Zwembad De Schelp voorlopig nog niet open

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom blijft voorlopig gesloten. Zondag moest het zwembad zijn deuren sluiten vanwege een technische storing. Die storing is opgelost, maar het bad blijft dicht totdat de juiste balans is gevonden tussen het water- en luchtsysteem.

Zwembad De Schelp besloot zondag tijdelijk te sluiten vanwege een technische storing. Door de storing waren de chloorwaardes te laag om bezoekers te kunnen ontvangen. Het probleem werd zondagmiddag verholpen en er is maandag uitgebreid getest.

Juiste balans

“Zwembad De Schelp is technisch gezien een complex gebouw”, aldus de gemeente Bergen op Zoom. “Alle systemen houden met elkaar verband. Onafhankelijk doen de systemen wat ze moeten doen en is de storing van afgelopen zondag verholpen. De komende dagen wordt er hard gewerkt om de juiste balans te vinden tussen het water- en het luchtsysteem voor het optimale klimaat in het zwembad.”

Het zwembad blijft tot die tijd gesloten. De gemeente kan niet zeggen hoe lang dit gaat duren. “Eén ding staat vast: de veiligheid van de bezoekers staat voorop.”