Lepelstraat

Lepelstraat fel tegen komst bedrijventerrein

Het nu nog agrarische gebied bij de Ster van Lepelstraat: in 2030 bedrijventerrein?

Redactie Redactie

De bewoners van Lepelstraat werden half juli aangenaam verrast door de gemeente Bergen op Zoom. Aan de rand van het dorp ligt de Ster van Lepelstraat, daar zou een bedrijventerrein moeten komen. De bewoners vrezen onder meer voor geluidsoverlast en aantasting van het landschap.

Op een informatieavond gisteren legden medewerkers van de gemeente uit dat er belangstelling is van bedrijven en dat ze daarom het voorkeusrecht op een groot deel van het gebied willen leggen. “Dat betekent dat als U wilt verkopen, dat U dat aan de gemeente moet doen”, aldus projectmanager Rob Scheffer van de gemeente Bergen op Zoom. 

Scheffer en zijn collega Johan van Beek lieten weten dat de gemeente de grond niet zelf wil ontwikkelen, maar dat dit aan de markt wordt overgelaten. De ligging is erg gunstig, dicht bij de A4. Meerdere bewoners denken dat als eenmaal tot de ontwikkeling van het bedrijventerrein wordt overgegaan, de gemeente toch zal onteigenen omdat er anders onvoldoende grond vrijkomt. Als alternatief wordt er door bewoners Ton Otto en Ton Gabriëls gedacht aan de Auvergnepolder. Dat ligt aan het water en er is al industrie.

 

Foto: Torben Hillebrand