CALFVEN - De Brabantse Wal is in volle voorbereiding voor het 13e Wielerweekend Calfven. Het wielerfestijn wordt gehouden in het weekend van zaterdag 31 augustus en zondag 1 september.

De Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht organiseert de wedstrijden samen met Trimbelangen Midden Zeeland en met hulp van  de stichting GP Adrie van der Poel uit Hoogerheide. Onderdelen van het Wielerweekend zijn de ritten voor trimmers (vrije renners), de KNWU Jeugdwedstrijden, de wedstrijd voor ID-renners (wielrenners met een verstandelijke beperking) en de Dikke Banden Race (wedstrijd voor kinderen op gewone fietsen).

Klim op Calfven

Zaterdag 31 augustus staat in het teken van de wedstrijden van Trimbelangen Midden Zeeland en de Decathlon Dikke Banden Race.  Houdt er rekening mee dat het parcours in Clafcen vanaf half 12 wordt afgesloten. Het parcours loopt van de Trambaan – Bergstraat – Calfven – terug naar de Trambaan en is ongeveer 1300 meter lang. Vertrek en aankomst is ter hoogte van recreatiecomplex De Paasheuvel. Het parcours loopt over de Brabantse Wal en heeft een klim in Calfven. De Trambaan gaat juist weer licht naar beneden naar de finish.

Trimmers en dikke banden race

Om 12.30 uur start de eerste categorie trimmers, de laatste categorie van de vrije renners vertrekt om 15.00 uur. Deze wedstrijden duren ongeveer tot 16.30 uur. Vanaf dat moment is het de beurt aan de jeugd. Want om 16.30 uur start de Dikke Banden Race. Het parcours is dan wat korter. De wedstrijd zal ongeveer een uur duren. Er zijn drie categorieën. De beste 3 meisjes en de beste 3 jongens mogen meedoen aan de landelijke finale. Dat is op zondag 6 oktober in Maastricht.

KNWU Jeugdwedstrijden

Op zondag 1 september beginnen de wedstrijden vroeger. Het parcours zal dan ook al vanaf 10 uur ’s ochtends afgesloten zijn. Om 11.00 uur beginnen de wedstrijden voor de KNWU Jeugd. Er worden ruim 125 deelnemers verwacht bij de jeugdwedstrijden. Jongens en meisjes racen gewoon tegen elkaar, dus in elke categorie rijden ze mee.

Renners met beperking

De wedstrijden van de jeugd worden om 12.45 uur onderbroken voor de wedstrijd van de ID-renners. Dat zijn de wielrenners met een verstandelijke beperking. Zij racen tegen renners met eenzelfde beperking op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Vanaf 14.00 uur gaat het programma dan weer verder met de rest van de jeugdwedstrijden.

Meedoen zonder licentie

Voor de vrije renners zijn er verschillende categorieën. Bijvoorbeeld een opstapcategorie voor starters en plaatselijke renners met een race over ruim 25 kilometer. Meer getrainde renners zijn welkom bij andere categorieën. Een licentie is niet nodig. Wel een goede racefiets en een goede schaalhelm. Trimmers kunnen zich op zaterdag 31 augustus vanaf 11.30 uur inschrijven. Dat kan op het terrein van De Remise, Trambaan 54 in Calfven. Voor meer informatie kun je terecht op de websites van TMZ en de GP Adrie van der Poel, of mailen met de secretaris van de Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht.