Halsteren

17-jarig meisje van fiets getrokken, getuige meldt zich bij politie

Maarten Elst Maarten Elst

De politie is op zoek naar een man die in de nacht van zondag op maandag een 17-jarig meisje van haar fiets heeft getrokken. Het meisje weerde zich en kon de man afschrikken nadat ze het op een gillen zette. Volgens het slachtoffer zou een voorbijlopende man met zijn hond getuige zijn geweest van het voorval. Deze getuige heeft zich volgens de politie inmiddels gemeld op het bureau. De dader is nog altijd op vrije voeten.

Omstreeks 00.15 uur in de nacht van zondag 8 op maandag 9 augustus fietst een 17-jarig meisje op de Langstraat ter hoogte van Monkey Town in Halsteren. Plots duikt er een man op die het minderjarige meisje van haar fiets trekt.

Signalementen

Het komt tussen een worsteling tussen de twee. Het meisje weet de man van zich af te schudden door luidkeels te gillen en schreeuwen, waarna de dader zich geschrokken terugtrekt. Al gauw verkiest de man het hazenpad en vertrok hij op een grijze fiets in de richting van de kruising Langstraat met de Biezenlaan.

Volgens het slachtoffer zou de man ongeveer 1.70 meter lang zijn. Tijdens het voorval zou hij een donker vest met capuchon hebben gedragen en verplaatste hij zich op een grijze fiets.

Getuige meldt zich

Een belangrijke schakel in het onderzoek van de recherche in deze zaak was de getuige. Kort na het voorval zag het meisje een, volgens haar, wat oudere man met een hond wandelen. Deze man heeft vanaf een kleine afstand ‘Wat?’ naar haar geroepen, waarna hij zijn wandeling voortzette.

De politie riep de getuige op zich te melden in het kader van rechercheonderzoek. Woensdag meldde de getuige zich bij de politie. Desondanks blijft de politie op zoek naar camerabeelden of (oog)getuigen. “Ook andere getuigen kunnen contact op nemen via 0900-8844 of via het tipformulier op de website van de politie”, laat de politie weten. “Ook als u bijvoorbeeld camerabeelden heeft die bruikbaar kunnen zijn. Vermeld daarbij het zaaknummer 2021212208.”