Halsteren

275 kilometer op je paard voor het goed doel

Redactie Redactie

Nicky Mieger en Louise Nederlof hebben 275 kilometer paardgereden voor het goede doel. Afgelopen vrijdag 18 oktober werden zij na hun laatste kilometers feestelijk binnengehaald door vrienden en familie in Halsteren. 

 

De meiden hadden al langer het idee om een trektocht te maken. Daarna kwam het plan om het te combineren met het goede doel en voor het managepaardenpensioenfonds te rijden.  

Trektocht

Er zijn meer kilometers gereden dan gepland. Het plan stond op 225 kilometer, maar daar kwam 50 kilometer bovenop, toen de amazones een paar keer verkeerd reden. “Er was een dag dat we 1,5 uur verdwaald raakten in het bos, we hadden geen gps signaal dat was wel zwaar,” vertelt Louise. Het tweetal had de trektocht duidelijk onderschat. Nicky: “Het was leuk en we dachten dat het mee zou vallen, maar het was wel heel zwaar. Door de doorzitplekken en de paarden die moe werden. Op sommige momenten was het ook spannend, als we ’s avonds in het bos reden.” 

Goed doel  

Louise: “We kregen heel veel donaties van mensen en van bedrijven. Zo is dat steeds meer op gaan lopen tot boven ons eigen doel. We hebben nu 1135 euro opgehaald.“ Het managepaardenpensioenfonds zorgt er voor dat managepaarden, politiepaarden, kermispony’s en circuspaarden die jarenlang hard hebben gewerkt niet eindigen in het slachthuis. De stichting draait op sponsoren en donaties. Carola Poot van manegepaardenpensioenfonds: “Dit is echt onwerkelijk, je weet dat de meiden al heel de week keihard aan het ploeteren zijn door weer en wind om kilometers te maken. Elke euro is meegenomen maar zo’n bedrag is echt onwerkelijk.” 

De dames steunen en doneren kan tot 31 oktober op de doneeractie website.