Bergen op Zoom

Wc-papier en vrijwilligers gezocht voor vluchtelingenopvang in oud politiebureau

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Tweehonderd rollen wc-papier, tachtig soepkommen, vierendertig doosjes tampons en acht vaatwassers. De gemeente Bergen op Zoom heeft een flink ‘boodschappenlijstje’ gedeeld. Ze is namelijk hard op zoek naar spullen én vrijwilligers, voor de tweede opvanglocatie van Oekraïense vluchtelingen.

De opvanglocatie in Avondvrede zit sinds half april namelijk vol. Alle 124 beschikbare plaatsen zijn bezet. Daarom wordt er een tweede locatie gerealiseerd, in het voormalige politiebureau aan de Jacob Obrechtlaan 9.

Goede en nette staat

Deze wordt momenteel ingericht. Onlangs stelde tanteLouise al stoelen, kasten en gordijnen ter beschikking, maar de gemeente zoekt nog meer spullen. Deze spullen kunnen aanstaande donderdag en vrijdag tussen 16 en 19 uur en zaterdag tussen 13 en 16 uur afgeven aan de achterkant van het pand. Mits ze netjes en heel zijn.

‘Dingen die niet op de lijst staan – zoals kleding en speelgoed – zijn er voldoende en zullen we dus niet aannemen,’ benadrukt de gemeente.

Klaarmaken en inrichten

Daarnaast is de gemeente op zoek naar vrijwilligers. Het vrijwilligerswerk zal in het begin vooral in het teken staan van het klaarmaken en inrichten van de opvanglocatie.

Als alles volgens plan loopt, worden de Oekraïense vluchtelingen en statushouders begin juli opgevangen. Zij kunnen maximaal een jaar terecht in het voormalige politiebureau.