Roosendaal

VLP: twijfel over minder trekkers in Kortendijk

Landbouwverkeer door de Flintdijk in Roosendaal (foto Google Maps)

Herbert Kats Herbert Kats

Hoe staat het nu daadwerkelijk met de verkeerssituatie Onyxdijk-Flintdijk-Dijkrand? Wat wordt er concreet gedaan? Tegen deze achtergrond stelt de VLP een nieuwe reeks vragen aan de Roosendaalse wethouder Sanneke Vermeulen.

“We hadden goede hoop dat er een enorme verbetering kwam”, licht Alex Raggers van de VLP de raadsvragen toe. Bij politiek en buurt leven twijfels of er écht minder landbouwverkeer komt op dit knelpunt.

Afspraken

Raggers verwijst naar afspraken tussen provincie, gemeenten in West-Brabant en de landbouworganisaties ZLTO en Cumela. Die kwamen overeen om de trekkers te binden aan een vastgesteld netwerk. Op die manier zou de wijk Kortendijk veel minder landbouwverkeer te verwerken krijgen.

“Maar er zit niet veel rek in”, weet Raggers als hij naar alternatieve routes kijkt. Samen met mede-indiener van de raadsvragen Gerard van Zalinge probeert hij helderheid te krijgen over de recente ontwikkelingen. Beide raadsleden zijn goed op de hoogte van de situatie, als inwoners van de wijk.

De raadsleden willen weten of er meer is dan de wethouder eind vorig jaar meldde. “Of is dit alleen de wenselijke uitkomst’, vraagt Raggers zich hardop af. Dat is ook relevant in verband met een motie van VLP en SP uit 2020 over de kwestie. Die is na het convenant op provincieniveau door het Roosendaalse college voorzien van een zogeheten afdoeningsvoorstel in relatie tot nog openstaande moties.  De VLP vraagt zich nu echter af of de zaak werkelijk is afgedaan.

Vragen

Raggers en Van Zalinge constateren dat in het nieuwe jaar bij de ZLTO ‘enige onduidelijkheid’ is ontstaan over de uitleg van het Roosendaalse college. Daarbij halen zij recente berichtgeving in BN/DeStem en ZuidWesttv aan. “Goede vragen”, is het predicaat dat Raggers daaraan hangt. Beide raadsleden willen weten of het college daar ook zo over denkt. Ze vragen om onderbouwing van de antwoorden.

Lees ook: Nieuwsanalyse – Wel of toch geen oplossing voor landbouwverkeer Kortendijk? Lees ook: Roosendaal: trekkers van Flintdijk-Onyxdijk-Dijkrand