Roosendaal

Van Midden positief over hardere vuurwerkaanpak: ‘Maar blijf vooral melden’

Foto: Christian Traets Fotografie

Sven de Laet Sven de Laet

De strengere aanpak tegen vuurwerkoverlast, pakt volgens de gemeente Roosendaal voorlopig goed uit. Zo hebben politie en boa’s de afgelopen week meerdere mensen aangehouden, nadat ze op heterdaad werden betrapt tijdens het afsteken van illegaal vuurwerk. Ook wordt er onderzoek gedaan handelaren. “Blijf vooral vooral melden.”

Naar aanleiding van de vuurwerkrellen van een jaar geleden, zet de gemeente nu in op een daadkrachtigere aanpak. Zo worden inwoners opgeroepen om overlast te melden, bijvoorbeeld via de anonieme vertrouwenspersoon. En dat werkt, volgens burgemeester Han van Midden. “Er zijn al veel meldingen binnengekomen. Die nemen we serieus. Ik roep inwoners op vooral te blijven melden.”

We doen er met verschillende maatregelen alles aan om de overlast van het vuurwerk beheersbaar te houden.

Afgelopen week is er ook een brief verstuurd naar alle ouders en verzorgers van jongeren in de gemeente. Daarin vraagt de burgemeester hen in gesprek te gaan met hun kind. Daarnaast wijst Van Midden erop dat er dit najaar een speciaal activiteitenprogramma wordt georganiseerd voor de Roosendaalse jeugd om te voorkomen dat die zich gaat vervelen. “We doen er met verschillende maatregelen alles aan om de overlast van het vuurwerk beheersbaar te houden. Als het echt moet, dan grijpen we in.”

Lees ook: Vuurwerkvertrouwenspersoon en overlastmenukaart voor veiliger Roosendaal