Achtmaal

Achtmaal verwacht weer honderden mensen op Groot Wandelevenement

Langs het bos en over de heide tijdens Groot Wandelevenement in Achtmaal (foto: Groot Wandelevenement)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Wandelaars kunnen op zondag 21 mei weer genieten van mooie routes rond Achtmaal, tijdens het Groot Wandelevenement. Het is de 36e keer dat het Wandelcomité Achtmaal het evenement houdt. De laatste jaren doen er steeds zo’n 400 tot 500 mensen mee. En alle leeftijden zijn welkom.

“De routes zijn klaar en het zonnige weer is besteld,” vertelt Lida van Gaal van het Wandelcomité Achtmaal. De organisatie hoopt dat er ook dit jaar weer honderden mensen kunnen genieten van de routes. Er zijn vijf wandelingen uitgezet. Je kunt kiezen of je 7, 12, 18, 25 of 40 kilometer wilt lopen. Maar allemaal brengen ze je door de prachtige natuur rond het dorp.

Alle routes gaan door de natuur

De wandelingen gaan afwisselend door bos, landelijke gebied en natuurgebieden. “We gaan allemaal de natuur in. Maar de langere routes krijgen er steeds een lusje bij,” legt Van Gaal uit. “Je loopt dan over de Buisse Heide.” De routes zijn alleen voor wandelaars en niet geschikt voor rolstoelen. “Want er zijn ook wat draaipoortjes onderweg.”

Op elke route zijn er ook rustpunten. Natuurlijk is het begin en eindpunt bij een café en ook onderweg is er een horecapunt. Maar het Wandelcomité Achtmaal zorgt zelf ook voor plekken waar je even wat te drinken krijgt en op adem kunt komen. “Verder is het gewoon wandelschoenen aan en genieten,” zegt Van Gaal. De langste routes kun je gaan lopen vanaf 7.00 uur, de kortste routes starten vanaf 9 uur.

Goed uitgepijlde routes

Meer informatie over het Groot Wandelevenement vind je op de website van het Wandelcomité Achtmaal. Daar staat ook een link naar het inschrijfformulier. “De routes zijn goed uitgepijld,” maakt Van Gaal nog even reclame. “Dat vinden mensen vaak fijn. Want er staan overal pijlen, dus ze hoeven niet de hele tijd op het papier te kijken. Dan kunnen ze gewoon van de omgeving genieten.”

Lees ook: Een stevige wandeling op voorschrift van de huisarts Lees ook: ‘Je hond aanlijnen en op wandelpaden blijven is de boodschap’ na voorval met bloedend ree