Bergen op Zoom

‘Je hond aanlijnen en op wandelpaden blijven is de boodschap’ na voorval met bloedend ree

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Het handhavingsteam Buitengebied van Samen Sterk in Brabant roept wandelaars op om hun hond aangelijnd te houden op de daarvoor bestemde paden. Een loslopende hond op Landgoed Lievensberg in Bergen op Zoom beet onlangs namelijk een ree.

Omstanders vingen de loslopende hond uiteindelijk. Hierdoor kon het reetje ontsnappen.

Grote hoeveelheid bloed

De politie heeft met een zweethond – die wordt ingezet bij het zoeken naar gewonde reeën, herten en wilde zwijnen – nog gezocht naar het dier. Deze is niet meer teruggevonden. Waarschijnlijk is het reetje overleden aan haar verwondingen. De politie trof namelijk een grote hoeveelheid bloed aan op meerdere plekken in het bosgebied.

Honden zowel direct als indirect dader

Samen Sterk in Brabant ziet dit soort ‘dramatische verhalen’ helaas ieder jaar. Volgens hen zijn honden zowel direct als indirect dader. Hiermee worden bijtwonden bedoelt, maar ook het uit het bos jagen van dieren. Een mogelijke aanrijding met een auto kan hiervan het gevolg zijn. Daarnaast kunnen reekalfjes verstoten worden door hun moeder, als honden hun geur overdragen. ‘Je hond aanlijnen en op wandelpaden blijven is de boodschap.’

De eigenaresse van de hond is verhoord door de politie en Samen Sterk in Brabant. Ze krijgt een proces-verbaal opgelegd.

Lees ook: Honderd vrijwilligers redden reekalfjes en haasjes voordat de maaiers komen