Bergen op Zoom

Adam Ahajaj nieuwe fractievoorzitter van PvdA BoZ

Adam Ahajaj raadslid PvdA Bergen op Zoom

Han Verbeem Han Verbeem

Adam Ahajaj (26) is de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Dat heeft zijn partij vrijdag bekendgemaakt. Ahajaj is sinds 2018 gemeenteraadslid en was sindsdien vice-fractievoorzitter. Hij volgt Joey van Aken op, die donderdag als wethouder tot het Bergse college is toegetreden, namens de partijcombinatie PvdA-GroenLinks.

Ahajaj is trots dat de PvdA-fractie hem tot nieuwe leider heeft verkozen. Hij wil de bestaande samenwerking tussen PvdA en GroenLinks de komende periode verder uitbouwen. “Samen zijn we beter in staat om Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat eerlijker, groener en socialer te maken”, aldus Ahajaj. “We bouwen samen aan een betere toekomst voor jong en oud.”

Jong talent

Adam Ahajaj is momenteel de jongste fractievoorzitter in de Bergse gemeenteraad en bij de Bergse PvdA-fractie is hij de jongste voorzitter ooit. Hij heeft onlangs een rechtenstudie afgerond in Tilburg. De Bergse PvdA-fractie bestaat uit twee raadsleden, twee burgerleden en een fractieondersteuner.