West-Brabant

Afsluiting van de Haringvlietbrug is twee weken uitgesteld

Haringvlietbrug

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Rijkswaterstaat heeft de afsluiting van de Haringvlietbrug twee weken uitgesteld. Ook de nieuwe maatregelen schuiven op. Dus er gaan pas vanaf maandag 9 augustus een paar rijbanen dicht en ook de snelheid gaat dan pas terug naar 50 kilometer per uur. Om alle verkeersborden en afzettingen te plaatsen, gaat de Haringvlietbrug daarom een nacht dicht van zondag 8 op maandag 9 augustus.

De nieuwe maximumsnelheid zou eigenlijk ingaan op maandag 26 juli. Maar Rijkswaterstaat wil de veiligheidsregio’s meer tijd geven zich goed voor te bereiden. Ze kunnen dan de bereikbaarheid voor hulpdiensten beter regelen. Daarom zijn de aanpassingen twee weken uitgesteld. Rijkswaterstaat gaat in die tijd wel extra inspecties houden, zodat het verkeer veilig over de brug kan.

Brug dicht van zondagavond 8 augustus tot andere ochtend

Over twee weken gaan de nieuwe maatregelen dan alsnog in. Dan mag je nog maar maximaal 50 kilometer per uur rijden op de Haringvlietbrug. En er is dan in elke rijrichting nog maar één rijstrook beschikbaar. Deze maatregelen gaan in op maandag 9 augustus om 05.00 uur. En het blijft zo tot in 2023, wanneer de klep van de brug vervangen wordt.

Rijkswaterstaat moet eerst allerlei zaken in orde maken om de nieuwe maximumsnelheid te kunnen regelen. Er moeten bijvoorbeeld verkeersborden en barriers komen. En Rijkswaterstaat gaat dat doen in de nacht van zondag op maandag. Dus de Haringvlietbrug is een hele nacht afgesloten van zondag 8 augustus 21.00 uur tot maandag 9 augustus 05.00 uur. Al het snelle verkeer kan er dan niet langs. De parallelbaan blijft wel open, maar alleen voor brommers, fietsers en landbouwverkeer.

Lees ook: Haringvlietbrug nacht dicht als voorbereiding op afsluiten van enkele rijstroken Lees ook: Herstel Haringvlietbrug gaat 6 jaar duren: ‘Wachten op megafiles’