Huijbergen

AKT domineert raadsrace, Withagen wint Woensdrechts Wielerkampioenschap

Lars Akkermans won de jaarlijkse raadsrace in Huijbergen. © Remco Weterings/112 Markiezaten.

Maarten Elst Maarten Elst

Er is zaterdagavond een einde gekomen aan de jarenlange hegemonie van Jeffrey van Agtmaal en Lars van der Beek. Niet CDA Woensdrecht of ABZ ging als eerste over de streep, maar wielrenner Lars Akkermans wist te winnen. De 23-jarige wielrenner uit Ossendrecht nam deel aan de raadsrace namens Alle Kernen Troef, dat daarmee voor het eerst de raadsrace wist te winnen. In de wedstrijd ‘om ‘t echie’ kwam de winnaar opnieuw uit Ossendrecht. Ronald Withagen was de snelste van alle Woensdrechtse deelnemers aan het Woensdrechts Wielerkampioenschap. Bij de reguliere wedstrijd won Bas Nieuwkoop, terwijl Bianca Broosus als eerste vrouw over de streep kwam. Ook Bjorn Wai-Keung Tsoi mocht het podium beklimmen, hij werd eerste bij de categorie 40+.

De ludieke raadsrace was de afgelopen jaren een prooi voor afwisselend wethouders Jeffrey van Agtmaal (CDA) en Lars van der Beek (ABZ). Ditmaal geen wethouders in de kopgroep, maar wielrenner Lars Akkermans. De 23-jarige renner uit Ossendrecht dook op namens AKT en wist eenvoudig de eindzege naar zich toe te trekken tijdens de raadsrace. Ook dorpsgenote Cora de Wit reed een uitstekende raadsrace en werd tweede achter Akkermans. Thierry de Heer (D66) mocht als nummer drie het podium beklimmen in Huijbergen.

De latere winnaar AKT kon op de nodige aanmoedigingen rekenen. © John Kil

Winnaars

Tientallen toeschouwers zetten zich vervolgens schrap voor het Woensdrechts Wielerkampioenschap. Na zo’n twintig rondjes van ruim 2,5 kilometer snelt Bas Nieuwkoop naar de eindzege in de wedstrijd en categorie 40-. Achter hem finishten Roy de Rijck en Dennis Mijnsbergen op de tweede en derde plaats. Ronald Withagen was de eerste wielrenner uit de gemeente Woensdrecht die de finishlijn passeerde en mag zich daarmee winnaar van het Woensdrechts Wielerkampioenschap noemen. Bij de dames viel die eer ten deel aan Bianca Broosus, gevolgd door Lotte Backx en Patricia Arts. De 45-jarige Bjorn Wai-Keung Tsoi was de snelste 40-plusser en mocht het podium delen met nummer twee Ron Dingemans en nummer drie Sjerk Slagmolen.

Vlak voor de start van de raadsrace worden de renners van D66 het hemd van het lijf gevraagd. © John Kil