Bergen op Zoom

Hier kunnen Bergenaren veilig hun spullen stallen

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Wie vanaf de Randweg-Noord bij Bergen op Zoom de snelweg op gaat ziet aan de rechterkant sinds kort de nieuwste vestiging van ALLSAFE. Directeur Eric Stubbé denkt dat er vanuit de Bergse bevolking steeds meer vraag is naar opslag van huisraad, maar ook naar de stalling van hun kostbare bolide’s.

ALLSAFE heeft al vestigingen in de Brabantse steden Roosendaal, Breda, Den Bosch, Tilburg, Oss en Eindhoven. Het bedrijf dat in 1998 werd opgericht door Stubbé, wil naar een landelijke dekking toe. “Tegelijkertijd is er een hoop gaande in Bergen op Zoom. Je ziet een verdichting van de stad. Steeds meer mensen wonen in appartementen en kunnen hun spullen niet meer kwijt”, zegt Stubbé. En wie zijn spullen niet kwijt kan gaat ontspullen of huurt een opslagunit bij ALLSAFE.

Miljoenenomzet

De meeste mensen lijken te kiezen voor de laatste optie. In het afgelopen coronajaar behaalde het bedrijf een omzet van ruim 30 miljoen euro. Dat is en stijging van maar liefst 20 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. “Leuk feitje”, zegt Stubbé,”is de explosieve stijging in de verkoop van verhuisdozen. In totaal werden er 83 procent meer dozen verkocht dan in 2019. Voor zakelijke huurders lag dat percentage zelfs op 111 procent.” In coronatijd is men zich volgens Stubbé bewuster geworden van de leefomgeving.

Veilige stalling

Maar Brabanders hebben niet alleen veel spullen die in een doos passen. Ze hebben in verhouding ook de meeste klassieke en oldtimer auto’s. Daar speelt het bedrijf op in met een Engine Room. Een redelijk nieuw concept dat sinds kort in Weesp en Oestgeest wordt toegepast. “Mensen kunnen lol beleven van hun auto en ‘m daarna weer op een veilige plek wegzetten”, zegt de directeur in de ruimte die nu nog vormgegeven wordt. Hij wijst naar een grote opening in de vloer. “Hier komt de autolift om de auto’s veilig naar de eerste verdieping te brengen.” Dan wijst hij naar het plafond. “Als je goed luistert hoor je dat de apparatuur zijn werk doet. Het klimaat wordt op basis van zeven waarden op peil gehouden. Denk aan CO2, temperatuur, luchtvochtigheid et cetera. Op die manier staan de auto’s altijd in een ideaal klimaat.”

Gat in de markt

Nog een paar maanden en dan is de Engine Room volledig up and running en is de Bergse vestiging klaar voor de toekomst. Want Stubbé heeft misschien wel een punt, als hij zegt dat er steeds minder plek lijkt te zijn om je auto te stallen. “In de steden hebben mensen al moeite om één auto kwijt te kunnen, laat staan meerdere. We vervullen hiermee een gat in de markt”

Opslagunits

Naast de appartementbewoners en de autoliefhebbers heeft Allsafe ook een zakelijke doelgroep. “Een kwart van onze klanten is zakelijke georiënteerd. Webshops, accountmanagers en onderhoudsmonteurs”, zegt hij. Dankzij een opslagunit in het werkgebied hoeven monteurs of accountmanagers niet meer naar het hoofdkantoor in de randstad te rijden voor onderdelen of reclamemateriaal.

Spullen in de cloud

Met de intrek in Bergen op Zoom neemt ALLSAFE ook mrBOX mee naar de stad. “Het is een digitale dienst waarbij je je spullen in een box doet of van een sticker voorziet. Die spullen halen en brengen we naar behoefte van de klant”, legt de ceo uit over de dienst waarbij je je spullen als het ware in de cloud opslaat. Als voorbeeld noemt hij mountainbikers die thuis geen ruimte hebben voor het stallen van hun tweewieler.

Eric Stubbé sluit niet uit dat mrBOX op termijn ALLSAFE zal overstijgen. “Dit biedt optimaal gemak. Het heeft alleen nog tijd nodig omdat mensen moeten wennen aan het feit dat ze hun spullen niet binnen handbereik, maar in een handige app hebben staan”, zegt de ondernemer die naar eigen zeggen hierover in gesprek is met verschillende projectontwikkelaars.

Zonnige toekomst

De vele bouwactiviteiten op onder meer De Markiezaten en de Scheldevesting in Bergen op Zoom zijn sprekende voorbeelden van locaties waar veel vijftigplussers kleiner gaan wonen. Stubbé kijkt de toekomst van deze vestiging dan ook zonnige tegemoet. “Met het herverdelen van de ruimte in de steden, worden de wooneenheden kleiner. Mensen hebben dus meer ruimte buitenshuis nodig om hun niet dagelijkse spullen te stallen”

De nieuwe ALLSAFE vestiging aan de Potlodenlaan in Bergen op Zoom is de 37ste vestiging van de opslagverhuurder. Op dit moment zijn er in Nederland nog acht locaties in ontwikkeling, waaronder die in Purmerend die volgende maand zijn deuren moet openen. “De ambitie is om de komende jaren door te groeien naar 70 vestigingen.”