Bergen op Zoom

Genieten van asperges, ansjovis, aardbeien en aardappeltjes tijdens nieuwe editie ProefMei

Foto: ProefMei

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er is weer genoeg te doen in Bergen op Zoom op 16, 17, 18 en 19 juni. De binnenplaatsen en de Hofzaal van het Markiezenhof vormen wederom het podium voor het culinaire festival ProefMei.

Op donderdag 16 juni start het meerdaagse festival om drie uur ‘s middags met een bijeenkomst speciaal voor bedrijven in de foodsector. Diezelfde avond is de businessavond, waar chefs van de deelnemende restaurants gerechten uit de regio serveren. Deze avond staat het verbinden van alle instanties, organisaties en inwoners uit de regio centraal.

Vrijdag openen de culinaire pleinen. Hier spelen asperges, ansjovis, aardbeien en het Thoolse aardappeltje de hoofdrol. ‘s Avonds is er de Reuzenborrel met verschillende muzikale optredens. Ook is er die dag de ‘Pop-Up Tour’. Met de fiets verplaatsen de deelnemers zich over de Brabantse Wal. Onderweg maken ze verschillende tussenstops voor een hapje en muziek.

Activiteiten

Wie zaterdag wil genieten van het warme weer kan meedoen aan de fiets- en wandeltochten. Kinderen kunnen geschminkt worden en er is een Mini Reuzenstoet. Natuurlijk zijn ook de culinaire pleinen weer open voor bezoekers. Ook op zondag, de laatste dag, kunnen bezoekers hier weer terecht. Voor de sportievelingen is er ‘s ochtends een work out in de Franse Tuin van het Markiezenhof. ‘s Middags gaan de activiteiten door bij de Reuzenspelen. In de binnenstad is er de Internationale Reuzenstoet, die maar eens in de vijf jaar plaatsvindt. Natuurlijk is er deze dag ook genoeg muzikaal entertainment.