Bergen op Zoom

Auto op z’n kop na ongeval op de A4 bij Bergen op Zoom

Foto: 112 Markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zondagavond belandde een auto ondersteboven op de A4 langs Bergen op Zoom, richting Hoogerheide. Een deel van de weg en de afrit waren tijdelijk afgesloten.

De melding van het ongeluk, waar twee voertuigen bij betrokken waren, kwam tegen negen uur ’s avonds binnen. Ook de brandweer reed erheen, omdat op dat moment nog onduidelijk was of de bestuurder van de auto die op z’n kop lag eruit kon komen. Dat bleek met de hulp van omstanders wel te lukken, zelfs al voordat de hulpdiensten arriveerden.

Alle inzittenden zijn ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis. Het verkeer moest het tijdelijk met één rijstrook doen en ook afrit 28 was op dat moment afgesloten.

Flinke schuiver

Wat het ongeval veroorzaakt heeft is nog onduidelijk. De auto die ondersteboven op het wegdek terecht kwam is nog zo’n 150 meter doorgeschoven. Beide voertuigen liepen flinke schade op en zijn weggesleept. Vervolgens is de weg, die vol onderdelen lag, door Rijkswaterstaat schoongeveegd. Het incident en de afwikkeling ervan zorgden voor een flinke file.